
Ce este mierea de Manuka?
Mierea de Manuka
Mierea este un desert natural, de care omenirea s-a indragostit de mai multe mii de ani si nu numai pentru ca satisface pe deplin nevoia de dulce. Mierea ca ingredient in retetele de vindecare a ranilor, a fost gasita in inregistrarile pe tablete de lut datand din anul 2000 i.Hr.
Plinius cel Batran a scris despre miere de Manuka ca fiind eficienta in tratamentul pneumoniei, muscular, pleureziei si muscaturii de sarpe. In medicina traditionala chineza si ayurveda, aceasta miere Manuka este folosita aproape in totalitate, de la combaterea infectiilor pana la suprimarea gretei si a tusei.
Stiinta moderna a confirmat puterile mierii si acum toata lumea stie ca are proprietati antioxidante si prebiotice atunci cand este ingerata, si actiune antimicrobiana atunci cand este aplicata topic. Nu se poate spune ca toata mierea este la fel de utila. Exista o mare diferenta intre mierea obisnuita si mierea de Manuka.
La ce pret se vinde mierea de Manuka
Mierea de Manuka este o miere foarte scumpa, cu proprietati puternice, devenind mai degraba lider, mutandu-se de pe rafturile iubitorilor unui stil de viata sanatos in spitale si produse de marca cosmetica.
Padurea lui Manuka este plina cu flori albe si roz ale acestui arbust asemanator copacului, cu denumirea stiintifica de Manuka. Cand are loc inflorirea, planta produce o substanta antibacteriana numita metilglyoxal, care in timpul polenizarii florilor este colectata impreuna cu nectarul de albine.
In timp ce alte tipuri de miere isi pierd, de obicei, potentialul antimicrobian sub influenta luminii si caldurii, Manuka, datorita metilglyoxalului, continua sa aiba proprietati antiseptice si antiinflamatorii.
In plus, proprietatile mierii de Manuka sunt mentinute chiar si in timpul iradierii si sterilizarii – ceea ce o face un produs cu adevarat indispensabil pentru uz medical. Manuka are propriul sistem de masurare a performantei, care se calculeaza pe baza ratei de deces a bacteriilor si a virusilor.
Numele stiintific este “factorul unic Manuka” (UFM), cu un indicator al nivelului de metilglioxal dietetic (MGO). In consecinta, cu cat este mai mare acest indicator, cu atat sunt mai mari proprietatile antioxidante, antiinflamatorii si antibacteriene ale mierii.
Un numar mare de teste indica in mod clar faptul ca Manuka este capabila sa distruga mai mult de 80 de tulpini de bacterii, inclusiv cele mai rezistente, cum ar fi tipul mortal de stafilococi si Streptococcus pyogenic. In plus, cand se trateaza ranile, mierea de Manuka nu numai ca scoate fluidul limfatic si elimina infectiile, ci, de asemenea, oxideaza nivelul pH-ului pielii – accelerand astfel vindecarea si stimuland intinerirea celulara.