Coasta Marii Negre se intinde pe o portiune de 245 km ce include si Delta Dunarii, dar numai pe 72 km sunt gazduite locurile de cazare, de la Navodari la Vama Veche. Marea Neagra are o salinitate de 17-21 la mie si are o temperatura medie estiva de 25-26 grade Celsius. Plaja este orientata spre est si sud-est, cu o panta usoara spre mare. Apa marii este importanta atat pentru baie, cat si pentru talasoterapie. Salinitatea sa, destul de redusa este benefica organismului uman.
Litoralul romanesc dispune de o mare varietate de atractii naturale si ofera posibilitatea de a face cure heliomarine, tratamente balneo-medicale cu noroiuri terapeutice prescrise in reumatism, dar si in afectiuni ginecologice sau dermatologice, de a practica sporturi nautice (diving, yachting, surfing), si de a vizita obiectivele arheologice ale cetatii Histria, cea mai veche localitate atestata in Romania, fondata de colonistii greci in 657 a.C., mozaicul roman de la Constanta, biserica celor patru sfinti martiri de la Niculitel (sec IV-V d. C.), biserica Sfantului Apostol Andrei sau moschea din Consunta construita in stil maur.
Cea mai frumoasa statiune a litoralului romanesc, Mamaia, are hoteluri moderne de cinci sau patru stele si restaurante unde se gatesc mancaruri delicioase precum calcan, primul in ierarhia gastronomica moderna, sau pestele caine, o specie inofensiva de rechin de mici dimensiuni.
La 14 km de Constanta se afla statiunea Eforie Nord, cu un complex modern de tratamente, un port turistic pentru yachturi si un centru de conferinte dotat cu echipamente moderne, ce poate gazdui intre 10 si 100 de persoane.
Statiunile Neptun si Olimp sunt elegante, linistite, in timp ce in sud, micul sat pescaresc Vama Veche, vara se transforma intr-un loc de intalnire pentru nonconformisti.Cursul de apa ce curge din Germania si parcurge intreaga Europa, Dunarea, isi incheie calatoria de 2860 km in Marea Neagra, prin cele trei brate ale sale, Sulina, Sfantul Gheorghe si Chilia, pentru a forma o minunata delta, un adevarat paradis natural. Acest incredibil teritoriu de ape proclamat de Unesco cea mai mare rezervatie de zone umede din Europa, acopera o suprafata de 2681 kilometri patrati. E o regiune exotica cu peste 1100 de specii de plante si copaci , cu cea mai bogata fauna ornitologica de pe continent (peste 300 de specii, intre care colonii unice de pelicani) si peste o suta de specii de pesti, ca sturionul sau heringul.
Punctul de plecare pentru o aventura in Delta este de obicei orasul Tulcea. Aici sunt, de obicei hoteluri moderne, dar si un hotel plutitor care poate ancora in locuri pitoresti de unde se pot face excursii cu barca.
Insa solutii pentru cazare Delta Dunarii sunt extrem de numeroase, suficient fiind sa cautam la diverse agentii de turism sau pe site-uri specializate.