
Scapa de grija dintilor inestetici cu un aparat dentar care trece neobservat
Nu îți plac dinții tăi și vrei să le schimbi forma, atunci un aparat dentar este exact ceea ce ai nevoie. În plus, nu o să te faci de râs, deoarece astăzi aparatele dentare sunt ușor de purtat și greu de observat.
În București sunt clinici stomatologice care oferă servicii de ortodonție sunt multe, trebuie doar să o alegi pe cea mai potrivită pentru tine, cum ar fi o clinică, pentru care provocarea zilnică reprezintă zâmbetul perfect al clienților săi. Clinica de aparate dentare din sectorul 6 oferă tratamente ortodontice și de cosmetică dentară, într-un mediu profesionist, plăcut și relaxant iar tratamentele sunt realizate cu multă atenție și folosind cele mai avansate tehnologii și tehnici.
Ce tipuri de aparate dentare există?
Aparatul dentar de tip safir este poate cel mai comun și căutat tip de aparat dentar, acesta find realizat din ceramică, are un rol estetic și este și cel mai eficient.
Aparatul dentar invizibil este cel care se aplică pe fața internă a dințiiilor și este recomandat persoanelor care nu sunt dispuse să li se observe aparatul.
Aparatul dentar fix metalic este defapt clasicul aparat dentar, care și astăzi este preferat de multe persoane, în special în rândul adoleșcenții.
Pe lângă acestea, mai există și aparate dentare incognito, liguale 2D sau WIN iar pentru a-l alege pe cel mai potrivit pentru tine, ideal ar fi să să te prezinți la un consult într-o clinică stomatologică unde medicii specialiști te vor îndruma cum se cuvine.
În ceea ce privește copiii și adoleșcenții, există modele special concepute pentru aceștia și necesitățiile corespunzătoare vârstei.
Cum îngrijim un aparat dentar?
Pe perioada purtării unui aparat dentar, igiena orală este de două ori mai importantă. Așadar pentru a duce tratamentul la bun sfârșit și pentru a evita acumularea bacterilor, ar trebui să respectăm câteva reguli de bază.
În primul rând, folosiți ceara de protecţie pe toate zonele aparatului care jenează buzele, obrajii sau limba.
În primele zile după aplicarea aparatului este recomandat să consumaţi alimente de consistență mai redusă. De asemenea încercaţi să evitați alimentele dure, crocante sau lipicioase ce pot deteriora aparatul și băuturile carbogazoase.
De preferat ar fi și să tăiaţi alimentele în bucăţele mici pentru a le putea mesteca mai uşor şi faceţi acest lucru doar pe dinții posterioripentru a putea evita deteriorarea sau mișcarea aparatului dentar.
Periajul este esențial. Alegeți periuțe moi cu partea activă mai mare pentru a putea fi eficiente și deși poate fi ma greu, ajutați-vă și de ața denară pentru putea curăța atât dinții, precum și aparatul corespunzător.
Periajul dentar trebuie făcut neapărat după fiecare masă cu o pastă de dinţi cu fluor şi completat apoi de folosirea apei de gură şi a duşului bucal, care pe lângă curăţarea spaţilor interdentare, realizează şi un masaj foarte eficient al gingiilor.
În ceea ce privește timpul de purtare al aparatului dentar, depinde de tipul aparatului și de tratamentul pentru care este folosit, însă cel mai indicat este să vizitați o clică stomatologică, unde găsiți toate tipurile de aparate dentare.
Citeste si articolul Ce trebuie sa stii inainte sa iti pui aparat dentar