Toata lumea stie ca produsele proaspete in starea lor naturala nu pot fi tinute foarte mult, deoarece ele incep sa se deterioreze. Acest lucru se datoreaza interactiunii alimentelor cu diferite bacterii si a oxigenului, in care bacteriile se inmultesc.
Insa fara oxigen nicio bacterie nu poate exista. Pentru a mentine alimentele proaspete cat mai mult timp posibil, au fost create aparate de vidat alimente care nu permit patrunderea oxigenului. Pe acest principiu opereaza aceste echipamente de vid.
Dupa procedura de etansare, produsul este considerat ambalat fara aer. Alegerea de aparate de vidat este la fel de simpla ca si cumpararea unui aragaz.
Acum, orice persoana interesata poate cumpara cu usurinta aparate de vidat alimente. Aceste dispozitive se caracterizeaza prin simplitatea designului si chiar si un copil il poate utiliza.
Trebuie sa cumperi mai intai saci de vidat alimente, apoi sa le ambalezi cu ajutorul aparatului de vidat. Dispozitivele de tip casnic au o dimensiune mica, dar, in general, pentru acasa nu este necesara o unitate de dimensiuni mari.
Produsul care trebuie vidat este plasat in ambalajul pregatit, dupa care marginea ambalajului este plasata intr-un loc strict definit sub capacul dispozitivului. In modul “Pompare in vid”, aerul este pompat din sac.
In modul “Etansare”, dispozitivul etanseaza sacul. Ambalarea in vid poate fi efectuata automat sau manual. Indicatorii semnaleaza finalizarea fiecarei operatii.
Care sunt avantajele utilizarii aparatelor de vidat
Microorganismele nu pot afecta produsele in absenta oxigenului. Produsele ambalate sunt capabile sa-si mentina aroma, culoarea, proprietatile nutritionale si gustul mult timp. Pretul acestor aparate automate de vidat este relativ mic.
Inghetarea produselor ambalate ermetic nu afecteaza siguranta vitaminelor din ele. Nu consuma exces de umiditate si nu se micsoreaza. Acelasi lucru este valabil si pentru dezghetarea acestora. Ambalarea in vid a produselor permite o distributie mai compacta.
Pur si simplu, ocupa mai putin spatiu in aceasta forma. Produsele ambalate in vid pot fi incalzite intr-un cuptor cu microunde. Calitatea pungilor de ambalare garanteaza un grad ridicat de protectie impotriva daunelor. In pungile de vidare care trec prin aparate de vidare se pot impacheta nu numai componente alimentare, ci si alte lucruri.
Tipuri de aparate de vidat
Multe magazine ofera astazi aparate de vidat alimente, insa, cel mai convenabil este sa cumperi aparate de vidat din magazinul online, pentru casa ta. Dispozitivele mici sunt cele mai potrivite pentru uz casnic.
Aparatele mari dimensionale au costuri mult mai mari si sunt destinate functionarii la sarcini maxime. Aparatele automate de vidat alimente sunt destinate uzului casnic si pot fi fabricate, atat din plastic, cat si din otel inoxidabil.
Multe dispozitive simple si necostisitoare au carcase din plastic. Trebuie spus ca pentru casa, un astfel de dispozitiv automat este suficient, cu exceptia cazului in care, desigur, sa nu se implice ambalarea in masa a produselor de vanzare. In astfel de cazuri sunt recomandate instrumentele profesionale cu carcase din otel.