Din nefericire, este destul de usor sa faci aceste greseli fara sa realizezi, si multe dintre ele sunt mai frecvente decat crezi.
In general, este bine sa iti acorzi timp sa te pregatesti inainte de un interviu, astfel incat sa eviti aceste greseli.
Iata cele mai frecvente greseli ale interviului de angajare!
Imbracamintea necorespunzatoare
Cand sustii un interviu pentru a te angaja undeva, este imperativ sa te prezinti intr-o maniera impecabila ( haine curate, calcate, par stralucitor, pantofi lustruiti etc).
Desi modul in care te imbraci poate varia in functie de pozitia pentru care aplici, este foarte important sa te prezinti ca fiind profesional si implicit de incredere.
Intarzierea la interviu
Toata lumea stie ca primele impresii sunt foarte importante atunci cand te prezinti la un interviu. Daca intarzii inca de la aceasta intalnire, vei crea niste prime impresii proaste.
A intarzia la un interviu nu numai ca sugereaza abilitati slabe de gestionare a timpului, dar arata o lipsa de respect fata de compania respectiva, poate chiar si fata de intervievator.
In schimb, daca ajungi putin mai devreme, intervievatorul isi va face impresia ca esti o persoana serioasa.
Sa aduci o bautura cu tine la interviu
Renunta la cafea sau sticlele de apa si de suc inainte de a intra la interviu! Daca ai nevoie sa bei ceva, fa-o inainte de a ajunge la interviu ( bineinteles, nu bauturi alcoolice).
Nu numai ca este neprofesional sa intri cu o bautura, dar in timpul interviului trebuie sa te concentrezi asupra anumitor lucruri, si anume: a face o impresie buna, a raspunde la intrebari, a mentine contactul vizual cu potentialul tau angajator si a acorda atentie intregului proces de intervievare.
Avand o bautura in fata ta creeaza posibilitatea de distragere a atentiei sau de anumite pauze fara rost atunci cand bei din sticla, de exemplu. Si, bineinteles, exista posibilitatea sa versi respectivul lichid pe birou.
Utilizarea telefonului in timpul interviului
Inainte de a ajunge la interviu, este foarte important sa dai telefonul pe silentios. De asemenea, nu este indicat sa raspunzi la mesaje, deoarece poate fi interpretat ca un gest nepoliticos.
Pentru a rezista acestei tentatii, poti pune telefonul in geanta inainte de interviu.
Sa nu stii nimic despre companie
Nu lasa angajatorul tau potential sa te innebuneasca cu intrebarea “Ce stii despre aceasta companie?” Este una dintre cele mai frecvente intrebari.
Daca faci niste “cercetari” inainte de a ajunge la interviu, vei primi niste puncte bonus si efortul tau va fi apreciat la justa lui valoare. In plus, va fi mult mai placut ca in acel context sa porti o conversatie, nu un monolog.