O remorca auto poate sa fie o achizitie extrem de inteligenta in momentele in care ai de carat foarte multe lucruri voluminoase. Totusi, achizitia unei remorci auto nu este chiar floare la ureche. De regula, cei care isi doresc un astfel de accesoriu pentru masina stiu un singur lucru: au nevoie de o remorca de pana in 750 de kg, pentru a putea fi utilizata cu un permis categoria B.
In momentul in care incep sa caute pe internet, realizeaza ca exista zeci de variante de remorci auto 750 kg noi, care se diferentiaza in functie de modul in care sunt construite, de rogi, de capacitate si de foarte multe alte detalii.
Cum alegi, asadar, o remorca auto?
Presupunand ca ai permisul de conducere categoria B, primul lucru pe care trebuie sa il treci pe pe lista cu necesitati este masa, care trebuie sa aiba pana in 750 de kg. Daca ai stabilit acest lucru, trebuie sa te informezi in legatura cu tipurile de remorci pe care le poti gasi pe piata.
In magazinele de profil exista urmatoarele variante:
- Trailerele auto. Sunt destinate transportului de automobile si pot fi cu roti pe langa platforma de incarcare sau sub platforma de incarcare. Daca transporti adesea masini, este bine sa iei in considerare o astfel de varianta. IN ceea ce priveste rotile, trailerele cu roti pe langa platforma de incarcare sunt stabile si au un unghi de incarcare foarte mic, insa sunt limitate in ceea ce priveste latimea.
- Platforme. Sunt asemanatoare cu trailerele, insa nu sunt destinate doar automobilelor. Cu ajutorul platformelor se pot depozita automobile, marfa paletata sau marfuri care au dimensiuni mari. Un mare avantaj al platformelor este faptul ca permit rabatarea hidraulica. Din pacate, vin si cu un dezavantaj: pretul destul de mare.
- Remorcile cu obloane. Sunt foarte vandute, deoarece ofera flexibilitate. Aceste remorci pot fi cuplate la orice tip de autoturism, au o stabilitate foarte mare si nu sunt scumpe. In functie de necesitate poti alege variante cu obloane demontabile, sau cu obloane care nu se pot demonta.
Pe langa aceste 3 variante extrem de populare exista remorcile destinate transportului de utilaje, remorcile carosate sau remorcile basculabile. Practic, exista cate o remorca pentru orice ti-ai dori sa transporti, indiferent ca este nisip sau animale. Pentru animale, spre exemplu, exista remorci speciale construite in asa fel incat animalele transportate sa se bucure de tot confortul de care au nevoie.
Mai merita amintite si remorcile de tip panouri publicitare, care sunt excelente in momentul in care doresti sa promovezi un anumit mesaj sau remorcile cu capac.
Ce faci dupa ce ai achizitionat o remorca?
Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa te informezi. Indiferent cat de bun sofer ai fi, remorca se utilizeaza destul de dificil. Spre exemplu, la mersul cu spatele trebuie sa rotesti de volan in sens opus pentru a putea duce vehiculul acolo unde doresti.
Printre lucrurile pe care trebuie sa le mai stii se numara cele legate de accesoriile de care vei avea nevoie si evident, de legislatie. La fel ca si automobilul, remorca trebuie sa fie inmatriculata si este supusa anumitor reguli.
Daca ai toate informatiile la indemana, mai trebuie sa exersezi. Parcarile vor fi, cel mai probabil, cele mai dificile actiuni pe care le vei face cu remorca, insa odata ce te obisnuiesti cu ele, vei putea sa le faci fara prea mari probleme.